Позитивна цінова динаміка продовжується на вітчизняному ринку свинини.
Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України».
Торги минулої п'ятниці завершилися підвищенням цін закупівлі, які протягом другого тижня квітня у більшості регіонів країни коливалися в широкому діапазоні 62-65 грн/кг. Проте на заході верхній поріг цін зупинився на позначці 63 грн/кг. Середньозважена ринкова ціна склала 63,1 грн/кг, що на 8,3% вище, ніж тижнем раніше.
«До того ж, як цього тижня зазначали представники м'ясопереробної галузі, незначна розбіжність у ціні між західними областями та рештою регіонів дещо розширила діапазон цін на охолоджені свинячі півтуші», — додали в асоціації.
Загалом оператори констатують жвавішу ринкову активність, ніж тижнем раніше, пов'язуючи це як із підвищенням кінцевої реалізації через сприятливі для старту пікнікового сезону погодні умови, так і з поступовим початком підготовки м'ясопереробки до великодніх свят.
«З огляду на такі обставини, більшість готується до подальшого підвищення цін щонайменше на 2–3 грн/кг», — підсумували в асоціації.