Про це свідчать дані дослідження глобальної мережі інвесторів FAIRR Initiative.
«Ми бачимо, що деякі виробники вже стали на шлях сталого розвитку. М’ясні, рибні та молочні компанії починають встановлювати чисті нульові цілі та впроваджувати інновації у сфері альтернативних білків.
Але галузь не повинна спочивати на лаврах, адже ціни на корми досягли восьмирічного максимуму, а сектор залежний від погодних умов», — впевнений старший аналітик компанії Storebrand Вемунд Олсен.
Приміром, компанія Cranswick (Велика Британія) випробовує корм на основі білка комах, гороху та квасолі, а компанія JBS (Бразилія) співпрацює з нідерландською компанією DSM для впровадження кормової добавки, що зменшить викиди метану від травлення корів.