М'ясопереробників не цікавить спрощена система оподаткування

16 травня 2022, 09:50 600

Більшість м’ясокомбінатів залишилися платниками ПДВ і не вважають тимчасовий перехід на 2%-ве оподаткування доходу доцільним з метою економії при закупівлі імпортної продукції.

Для таких гравців ринку імпорт свинини є економічно невиправданим за теперішнього рівня закупівельних цін, вважають в асоціації «Свинарі України».

Ігор Ляховський, генеральний директор ТзОВ «Агро-інвест»

«Не знаю жодного підприємства, що займається м’ясопереробкою, яке б перейшло на спрощену систему оподаткування. Так, подекуди чуємо закиди з боку клієнтів, що є пропозиція дешевшої свинини. Проте наша реакція однозначна: якщо не хочете працювати в звичному режимі зі сплатою ПДВ, можете закупити свинину деінде». 

Не дивлячись на різнорідні сигнали від операторів, станом на першу декаду травня імпортні привілеї для «спрощенців» не мали достатнього впливу на ринкову ситуацію, щоб змінити баланс сил на ній та цінову ситуацію, відповідно.

Георгій Любарський, виконавчий директор ТОВ «Алан»

«Хоча наразі для деяких м’ясопереробників переорієнтація на закупівлю імпортної свинини може видатися фінансово цікавою, треба чітко розуміти наслідки такого рішення. Так, виводячи гроші за межі країни, ми не сприяємо розвитку вітчизняної економіки, отже і не даємо підґрунтя ані для зміцнення платоспроможності українських споживачів, ані для подальшого розвитку тваринництва».