Попит на свинину знизився, а ціни — ні

12 травня 2022, 18:00 684

Завершення святкового ажіотажу на ринку свинини наразі не мало значного впливу на цінову ситуацію.

Про це йдеться у повідомленні асоціації «Свинарі України».

«Незважаючи на послаблення торговельної активності після завершення великодніх свят, на яке нарікають заготівельники живця, цього тижня котирування на ринку свинини продемонстрували відносну стійкість. Так, хоча у процесі торгів минулого тижня окремі оператори скоригували ціни на 0,5-1 грн/кг у бік пониження, більшість товарних партій реалізували за цінами в межах минулотижневих діапазонів. При цьому, за свідченнями виробників свинини, такої корекції переважно зазнали максимальні цінові позначки», — пояснюють експерти.

Так, у східних регіонах товарних свиней забійних кондицій переважно закуповували по 48-50 грн/кг, в центрі ― по 49-50 грн/кг. Лише на заході країни зміна цін дещо «посунула» їх коридор у бік пониження ― до 49-51 грн/кг відповідно. Тож за результатами торгів минулого тижня міжрегіональні розбіжності цін стали менш помітними, а середньоринкова позначка практично зрівнялася з середньозваженою ціною на ринку на позначці 49,3 грн/кг. 

«Підтримкою закупівельних цін наразі залишається обмежена після свят пропозиція свинини (нижча середня забійна маса тварин, менші партії до реалізації щонайменше у п’ятої частини виробників) та стабільно висока заготівельна активність, зокрема у регіонах з вищою концентрацією населення», — підсумовують в асоціації.