Зерновим коридором за тиждень відправили 1,2 млн т агропродукції

21 березня 2023, 10:27 1130

Україна за час роботи зернового коридору відправила на експорт 25,2 млн т агропродукції на 828 суднах. За останній тиждень із українських портів вийшло 24 судна з 1,2 млн т зернових.

Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України. 

Так, майже 500 тис. т гуманітарних вантажів із пшеницею Україна відправила до нужденних та голодних країн. Із них — 140 тис. т відвантажено в межах гуманітарної програми Grain from Ukraine.

«Сьогодні до кенійського порту Момбаса прибуло судно з 30 тис. т української пшениці. Всього за час роботи зернового коридору до Кенії було відвантажено понад 320 тис. т цієї культури», — уточнюється у повідомленні. 

Також у межах Grain from Ukraine до порту «Чорноморськ» під завантаження стало судно Negmar Cicek, яке повезе 30 тис. т пшениці до Ємену. Це шостий корабель у межах гуманітарної програми і четверте судно в загальному підрахунку, яке прямує до Ємену. За період «зернової ініціативи» Ємен отримав від України понад 200 тис. т гуманітарної пшениці.

«У межах продовольчої програми ОНН та Grain from Ukraine Україна відвантажила понад 500 тис. т пшениці на 16-ти суднах. Це майже 10% від загальної кількості постачань цієї культури, або 16,2% із обсягу, який був відправлений до нужденних країн», — деталізували у міністерстві.