єЧерга: скупчення вантажівок зникло на 13 пунктах пропуску

11 травня 2023, 19:00 1796

На 13 з 16 прикордонних пунктів пропуску станом на ранок 11 травня зникла жива черга вантажівок, вони можуть перетинати кордон виключно за електронною чергою.

Про це говориться у повідомленні «Укртрансбезпеки» у Facebook.

Зазначається, що наразі за «єЧерга» рухаються вантажівки в 13 пунктах пропуску: «Ягодин Дорогуськ»; «Нижанковичі  Мальховіце» (порожні вантажівки); «Порубне – Сірет»; «Мамалига  Крива»; «Чоп (Тиса)  Захонь»; «Дякове  Халмеу»; «Могилів-Подільський  Отач»; «Рені  Джурджулєшти»; «Старокозаче  Тудора»; «Виноградівка  Вулканешти»; «Ужгород  Вишнє Нємецьке»; «Шегині  Медика»; «Устилуг  Зосин» (порожні вантажівки).

У відомстві додали, що заплановано рух вантажівок виключно за записом у «єЧерга» на інших МАПП: «Краківець Корчова» — старт руху за «єЧерга»: 12 травня, 06:00; «Орлівка – Ісакча» — старт руху за «єЧерга»: 11 травня, 22:30; «Рава-Руська  Хребенне» — старт руху за «єЧерга»: 13 травня, 10:00.

Послуга запису до електронної черги для перетину кордону водіями вантажівок доступна на сайті або в мобільному застосунку «єЧерга».

Зареєструвавшись у відповідному застосунку, водій транспортного засобу отримуватиме інформацію про власний статус у черзі, її просування та час прибуття до пункту пропуску.

Інструкції для реєстрації доступні трьома мовами: українською, англійською, польською. Незабаром з’являться угорською, румунською, турецькою та словацькою мовами.

«Для автобусів запис буде доступний попередньо з липня, а для легкових автомобілів — з серпня цього року», — уточнюють у відомстві.