Всі головні новини агроринку на
📲 Телеграм-каналі
Виробники Вінницької області у 2021 р. виготовили 363,5 тис. т цукру, що на 38% більше, ніж у попередньому сезоні.
Про це повідомили у департаменті міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької облдержадміністрації, пише «Голос України».
Як зазначається, це найбільший обсяг виготовленої продукції серед областей України.
Також у відомстві уточнили, що цукрових буряків торік зібрали 2,4 млн тонн. Середня врожайність цукристих становила 494 ц/га — це на 80,5 ц/га більше показника 2020 р.
Сировину переробляли на п’яти цукрозаводах: Гайсинському, де виробничий сезон розпочали 1 вересня 2021 року — першими у краї, Крижопільському, Жданівському, Томашпільському та Юзефо-Миколаївському. Понад половину солодких кристалів зварили на двох підприємствах — у Гайсині і Крижополі.