В Україні запущено проєкт про цінність природного спадку

23 серпня 2024, 19:00 1354

До Дня Незалежності природоохоронна організація WWF-Україна у партнерстві з Музеєм Івана Гончара запустили онлайн-проєкт про цінність національного природного спадку та створили серію виняткових віртуальних листівок.

Про це повідомляє WWF-Україна.

За даними Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, з початку війни було уражено 30% усіх природоохоронних територій країни. За прогнозами експертів, для відновлення до довоєнного стану вже зараз потрібно 60-80 років. Щоб привернути увагу до важливості збереження природного біорізноманіття під час війни, підкреслити значення української природи в національній ідентичності, WWF-Україна ініціювали кампанію «До своєї природи». 

Проєкт поєднує світлини українського народного мистецтва початку XIX другої половини XX століть із колекції Музею Івана Гончара та сучасні ілюстрації Анастасії Старко. Вони створюють візуальний діалог про історичний взаємозв’язок українців із природою через культуру. Проєкт доповнюють наукові факти українських дослідників природної та культурної спадщини, а також уривки з архаїчних фольклорних текстів. 

До 33-ї річниці незалежності України організатори також підготували серію віртуальних листівок, які можна вільно завантажити, надіслати друзям та рідним, або поширити в соціальних мережах. 

Проєкт можна переглянути онлайн або просто неба у Києві — на Хрещатику, 36 (біля будівлі Київської міської державної адміністрації) до 3 вересня та згодом протягом вересня у парку імені Тараса Шевченка.