В Україні пропонують створити міжнародний резервний фонд агропродукції

25 липня 2022, 12:44 2535

В Україні розглядається можливість створення міжнародного резервного фонду агропродукції. Це допоможе вітчизняним аграріям збути минулорічне зерно, а також зберегти урожай 2022 р.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, народний депутат Олександр Гайду, говориться у повідомленні парламенту.

«Йдеться про те, що наші партнери викуплять в українських аграріїв зерно, а держава зі свого боку гарантуватиме його збереження та вивезення після розблокування портів. У такому випадку дуже важливо зараз вирішити, де буде зберігатися це зерно. Адже восени ми можемо стикнутися з їх значним дефіцитом площ — орієнтовно не вистачатиме сховищ для 15 млн т продукції», — зазначив він. 

За словами Гайду, аби уникнути цього, опрацьовуються кілька ініціатив: зареєстрований законопроєкт щодо скасування мит на імпорт рукавів, мішків для тимчасового зберігання та відповідного обладнання. Також розглядається варіант допомоги міжнародних партнерів у будівництві підлогових зерносховищ.