Про це розповів директор громадської організації «Економічний дискусійний клуб» Олег Пендзин, передає UBR.
«При цьому українці їдять мало не вдвічі менше м’яса, ніж європейці, — 52-53 кг на рік проти 80 кг в ЄС», — говорить експерт.
Олег Пендзин також озвучив прогноз, що в травні ціни на м’ясо зростуть приблизно на 5-7%.
«Однак треба пам’ятати, що поголів’я великої рогатої худоби продовжує скорочуватися швидкими темпами і в певний момент дефіцит сировини призведе до значного зростання цін. Поки ситуація прогнозована, і ми не очікуємо істотних змін», — говорить він.
Для довідки: у квітні поточного року яловичина подорожчала на 2,5%, або 2,4 грн. Середня вартість кілограма цього м’яса — майже 100 грн/кг. За рік вона збільшилася майже на 19% (до квітня 2016 р.). Свинина дорожчала швидше: на 7,3% (на 5,6 грн) — до 82 грн/кг. За рік середній цінник зріс на 12%. М’ясо птиці (середня ціна 43,6 грн/кг) подорожчало в квітні на 2,8%, або на 1,2 грн, а за рік — на ті ж 12%.