У Тернополі судитимуть аграрія, який видурив техніки на 8 млн грн

06 липня 2024, 16:00 1296

Позбавлення волі до 12 років загрожує жителю Тернополя, який впродовж тривалого часу, зловживаючи довірою, заробив на жителях краю понад 8 млн грн.

Про це говориться у повідомленні ГУ Національної поліції в Тернопільській області

Так, слідчі Тернопільського райуправління поліції скерували до суду обвинувальний акт щодо 42-річного місцевого жителя. Зловмиснику оголосили підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 5 ст. 185 (крадіжка) та ч. ч. 2, 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

«Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що зловмисник — приватний підприємець. Він займався вирощуванням сільськогосподарських культур. Проте власної техніки йому не вистачало, і «бізнесмен», зловживаючи довірою знайомих підприємців, домовлявся з ними про довготривалу оренду транспорту з подальшим викупом. Гарантією домовленостей було його слово та розписка», — уточнили у відомстві.

Упродовж 2021-2023 років він орендував трактори, комбайни, автомобіль марки Volkswagen LT 28, самоскид, сідловий тягач, телескопічний навантажувач та жниварки, але грошей за техніку її власникам не віддав.

Під час досудового розслідування поліцейські з'ясували, що деяке обладнання підозрюваний перездавав в оренду стороннім людям, а дещо з техніки продав.

«Причетний фігурант і до крадіжки сільгосптехніки. Він без дозволу господаря вивіз із території чужого приватного товариства дві жниварки», — додали в поліції.

Наразі слідчі встановили, що від дій підозрюваного постраждали п'ятеро підприємців, а сума збитків, завдана людям, становить понад 8 млн грн.