Трофімцева: Виручка від агроекспорту перевищила $16 млрд

28 грудня 2017, 16:21 2695

Експорт української сільгосппродукції за січень-листопад 2017 р. збільшився на $2,7 млрд, або на 19%, порівняно з аналогічним періодом минулого року, та становив $16,4 млрд. Так, зовнішньоторговельний обіг продукції агропромислового комплексу за цей період досяг $20,5 млрд, з яких імпорт становив $4,1 млрд.

Про це розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, говориться у повідомленні міністерства.

«За одинадцять місяців 2017 року, експорт нашої аграрної та харчової продукції склав $16,4 млрд, а це вже майже на $1 млрд більше показника за повний минулий рік. Хотіла б наголосити на тому, що окрім збільшення експорту олії, ми спостерігаємо зростання обсягів експорту за багатьма позиціями, включаючи перероблені продукти харчування, наприклад, цукру, вершкового масла, мороженої яловичини та інших», — зазначила заступник міністра.

За словами Трофімцевої, вартість експорту продукції рослинництва зросла більш ніж на 18% та склала $15,2 млрд. Але при цьому значно виросло і постачання продукції тваринництва в грошовому еквіваленті — на 40,4% та склало $ 332,3 млн.

Вона зазначила, що географічна структура експорту української аграрної та харчової продукції залишається незмінною.

«Ми експортуємо в основному до країн Азії, з часткою 43%, а це майже $7,04 млрд. Лише Індія імпортувала нашої продукції за цій період більш ніж на $1,8 млрд. Частка країн Європи склала 31,8% або $5,2 млрд та африканські країни — 14,5% або $ 2,4 млрд», — сказала Трофімцева.

Також вона розповіла, що найбільше Україна імпортувала рибу, ракоподібні та молюски, плоди, горіхи, тютюн та вироби з нього, какао боби, шоколад, олію, каву, чай, прянощі та зернові злаки.