Топ-5 законопроєктів, ухвалення яких потребують аграрії

09 січня 2023, 09:58 1701

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» підготувала топ-5 важливих законопроєктів, які потребують якнайшвидшого прийняття для забезпечення стабільної роботи агросектору та підтримки вітчизняних аграріїв.

Про це говориться у повідомленні УКАБ на сторінці у Facebook.

Законопроєкт №8298 — зменшення фінансового навантаження на сільгоспвиробників, які працюють на територіях, де велися (ведуться) бойові дії, або окупованих територіях за рахунок унормування питання звільнення від сплати єдиного податку 4 групи для агровиробників.

Законопроєкт №8079 — надання підтримки платникам податків у непростий воєнний час за рахунок зменшення штрафів за несвоєчасне подання податкової звітності, якщо це відбулося через збройну агресію росії.

Законопроєкт №8051 — надання часткової компенсації витрат і дотацій на розвиток вітчизняних господарств, зокрема й на майбутнє будівництво та придбання обладнання.

Законопроєкт  №8025 — запровадження окремої державної підтримки для аграріїв через субсидії та кредитування.

Законопроєкт №7588 — підвищення ефективності використання земель сільськогосподарського призначення суб’єктами державного сектору економіки.

«Водночас вкрай нагальним залишається питання розробки та внесення змін до Податкового кодексу України з метою врегулювання ситуації зі звільненням від сплати мінімального податкового зобов’язання на територіях, де велися (ведуться) бойові дії, або територіях, які було окуповано», — додають в УКАБ і закликають народних обранців включити до порядку денного ВРУ та підтримати вищезазначені законодавчі ініціативи.