Рада розблокувала приватизацію КХП та спиртзаводів

28 липня 2022, 18:00 2751

Верховна Рада України прийняла в другому читанні та в цілому законопроєкт №7451 щодо вдосконалення процедур приватизації державних підприємств.

Про це говориться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

«Відтепер розблоковано процес приватизації, що дозволяє підприємцям відкрити нові виробництва та гарантувати продовольчу безпеку держави в найближчому майбутньому», — зазначають експерти. 

Завдяки ухваленню цього законопроєкту українські аграрії зможуть вирішити ряд важливих питань:

  • отримання доступу до інфраструктури зберігання та переробки зернових, яку можуть забезпечити об’єкти державних підприємств — комбінати хлібопродуктів (КХП) та спиртзаводи (активи ДП «Укрспирт» та концерну «Укрспирт»); 
  • залучення інвестицій в запуск виробництва, переобладнання підприємств та випуск продукції з високою часткою доданої вартості, оскільки потенційні інвестори матимуть можливість отримати активи у приватну власність.

«Крім цього, отримавши ефективного приватного власника, державні КХП налагодять переробку зерна, зможуть насичувати внутрішній ринок такими готовими товарами, як крупи, макарони та пластівці, а також експортувати їх на зовнішній ринок», — пояснюють в асоціації.