Посол: Наразі стоїть питання про продовження «зернової угоди»

26 січня 2023, 08:42 1492

«Зернова угода», до завершення якої залишилося менш як 60 днів, довела свою життєздатність, і наразі стоїть питання її продовження.

Про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар, пише «Укрінформ».

«Зараз стоїть питання про продовження цієї (зернової — ред.) ініціативи, оскільки залишилося менше ніж 60 днів до її завершення, і це зараз одне з актуальних питань... Свою життєздатність ця ініціатива підтвердила», — зазначив Боднар.

Дипломат додав, що зерновим коридором транспортується не той обсяг продукції, який би хотілося, оскільки представники країни-агресора у Спільному координаційному центрі постійно намагаються загальмувати процес перевірок суден.

«Звичайно, ми могли б робити значно більше, але на сьогодні це ефективний процес, і це єдиний шлях постачання у великих обсягах зерна, яке ми вирощуємо»,  — констатував посол України.

Він зазначив, що робота зернового коридору є одним з пріоритетів взаємодії України і Туреччини.

«Я переконаний, що це стане одним з елементів реалізації Формули миру Президента Зеленського, одним із ключових елементів якої є питання продовольчої безпеки у світі. Я вірю, що Туреччина також відіграє свою ключову роль», — спрогнозував Боднар.