Тисячі мешканців Донбасу отримають курчат за програмою ФАО

20 липня 2017, 15:44 3248

В рамках програми ФАО з надання допомоги в надзвичайних ситуаціях в Україні близько 2750 домогосподарств, розташованих поблизу лінії зіткнення в Донецькій і Луганській областях, отримують добовий молодняк птиці.

Про це йдеться в повідомленні Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО)

«Кожне домогосподарство-бенефіціар отримає 30 курчат, або 25 каченят, або 25 індичат. Така кількість молодняка птиці була рекомендована експертами ФАО на основі вивчення потреб і можливостей господарств-бенефіціарів з вирощування домашньої птиці на присадибних ділянках», — йдеться в повідомленні.

Сім'ї-бенефіціари отримають повні покрокові інструкції з розведення молодняка птиці як для власного споживання, так і в комерційних цілях, разом з 10 кг повноцінного стартерного комбікорму.

«Розподіл домашньої птиці здійснюється в 56 селах Донецької області і 15 селах Луганської області, починаючи з 6 червня, і має завершитися на поточному тижні в деяких найбільш важкодоступних населених пунктах», — додали в ФАО.

Згідно з повідомленням, бюджет програми допомоги в даний час оцінюється в $ 2,3 млн.


Для довідки: в останні місяці ФАО надала допомогу близько 6000 фермерських господарств на Донбасі у вигляді: насіннєвої картоплі, обладнання для краплинного зрошення, кормів для худоби, а також домашньої птиці. В кінці літа робоча група ФАО планує розподілити між нужденними фермерськими господарствами насіння соняшнику і кукурудзи, кроликів, посівний часник, корми для худоби та інші засоби виробництва сільськогосподарського призначення.