На Агрохакатоні перемогли органіки

26 лютого 2018, 17:31 4455

Проект «Органік Portal» переміг на Всеукраїнському Хакатоні Аграрних Інновацій.

Переможець, який отримає 25 тис. грн, обійшов майже 20 команд, повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.

Проекти Rest & Buy та topAgroLoss отримають по 10 тис. грн, ChesnoQ — 5 тис. грн, FreshBot матимуть маркетингову підтримку від AgTech Ukraine, а команду Plant Helper та VCoA (Virtual Custoday over Animals) залучать до ініціатив AgTech Ukraine.

Автор переможного проекту Віктор Жуковський, викладач Національного університету водного господарства та природокористування з Рівного, зізнався, що їхав на Агрохакатон для спілкування з експертним середовищем.

«Дуже авторитетні ментори представляли різні чіткі напрямки — наприклад, точне землеробство, ІТ-технології, були також власники крупного бізнесу, експерти з кооперативного руху, з розвитку ринків збуту. У кожного з них я дізнався неоціненну інформацію для розвитку свого проекту, який стосується алгоритму виходу на органічний ринок. Тут же мені порадили молодого фермера Олега Загороднього — він став моїм партнером у проекті, додав практичних порад. Преміальні гроші вкладатимемо в удосконалення консультаційного веб-порталу, просування своєї ідеї», — сказав Жуковський.

Заступник міністра аграрної політики і продовольства Ольга Трофімцева підтримала новачків і закликала «не здаватися і з таким же завзяттям творити далі».

У свою чергу, член суддівської ради Віктор Галкін із компанії Syngenta відзначив, що цього року в конкурсі забракло інноваційності, несподіваності, прориву у пропозиціях конкурсантів. У цьому його підтримали й інші колеги з журі, відзначивши, що у майбутньому сподіваються на революційні та навіть зухвалі ідеї саме від наймолодших учасників, яких на хакатоні мусить бути значно більше.

Нинішній, вже четвертий Всеукраїнський Хакатон Аграрних Інновацій, як завжди, організувала асоціація AgTech Ukraine за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, а також головних спонсорів — компаній Syngenta, Ukragrocom, Agro KMR.


Для довідки: Агрохакатон має на меті допомогти людям з ІТ зрозуміти проблеми та потреби аграрного бізнесу, а представникам агросектору — оцінити можливості сучасних технологій для вирішення їхніх завдань.


Ірина Садова, AgroPortal.ua