Про це повідомив начальник Управління агропромислового розвитку Київської ОДА Костянтин Довгаль під час регіонального форуму «Органічна Україна 2021. Київ».
«В Київській області 38 операторів сертифіковані як органічні в рослинництві, 21 підприємство займається переробкою, 1 — працює в органічному тваринництві, 6 — займаються заготівлею дикорослих продуктів, 2 — бджільництвом. Окрім того, 14 підприємств займаються торгівлею та 29 підприємств здійснюють імпорт чи експорт органічної продукції», — зазначає Костянтин Довгаль.
N.B. #ІндексАПК. Розвитку Київщини сприяє висока забезпеченість кадрами та природній потенціал
За його словами, цього року вперше буде державна підтримка, спрямована саме на розвиток органічного виробництва. До того ж, виробники в Київській області мають унікальні можливості реалізовувати продукцію на ринку Києва та приміських селищ. Ці фактори мають позитивно вплинути на розвиток органічного виробництва.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua