Допомога ФАО щодо розмінування полів розпочнеться з малих агровиробників

26 січня 2023, 13:58 1723

Представники World Food Programme (WFP) і Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) мають намір сприяти у розмінуванні сільгоспземель України.

Про це йшлося на зустрічі делегації Міністерства аграрної політики та продовольства України з представниками зазначених організацій.

Як зазначається, спільний проєкт із розмінування сільськогосподарських земель на звільнених територіях першочергово передбачає проведення розмінування земель безпосередньо для малих аграрних виробників, які не мають можливостей зробити це самостійно.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик підкреслив, що допомога малим підприємствам у розмінуванні наразі є пріоритетним напрямом роботи міністерства.

Також уточнюється, що учасники предметно розглянули подальші спільні кроки, необхідні для реалізації проєкту: обмінялися поглядами щодо процесу проведення розмінування, принципів пріоритетності обрання ділянок, можливостей закупівлі обладнання для розмінування та залучення до проєкту спеціалізованих профільних організацій.