Про це свідчать дані Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.
Зокрема, виробництво легального харчового спирту скоротилося за 10 років у 4 рази. При цьому, рентабельність ДП «Укрспирт» становить всього 1,6%.
У МінРЕТС зазначають, що планують з 1 січня 2020 р. скасувати державну монополію на виробництво спирту, скасувати обмеження на будівництво спиртових заводі, а також заборонити імпорт спирту до 1 січня 2022 р.
«Очікувані результати від демонополізації спиртової галузі становлять 15,1 млн дал. Додаткові надходження до акцизного податку до 2025 року становитимуть 9,7 млрд грн», — повідомили у міністерстві.
Наразі виробництво харчового спирту складає 6,9 млн дал. У порівнянні із 8,1 млн дал. у минулому році.