Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів формує список експортерів зерна з метою забезпечення виконання Протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту продукції з України до КНР.
Як говориться у повідомленні відомства, йдеться про Переліки осіб, що планують експорт ячменю, кукурудзи та сої до КНР та Переліки місць зберігання, з яких планується експорт ячменю, кукурудзи та сої до КНР.
Документи, які підтверджують проведення фітосанітарних процедур місць вирощування та місць зберігання ячменю, кукурудзи та сої з метою включення особи до Переліків надаються на електронну пошту [email protected] в терміни:
«Повідомляємо, що підставами для прийняття рішення про відмову у видачі фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт є невідповідність об’єктів регулювання вимогам фітосанітарних заходів країни-імпортера», — додали у Держпродспоживслужбі.
Підкреслюється, що відповідно до ст. 3 Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю з України до Китаю між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки експортні партії ячменю повинні формуватися лише з місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від Tilletia controversa.