Депутати запропонували продовжити мораторій на продаж землі

04 грудня 2018, 16:57 2121

Низка народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді України законопроект № 9355-5 «Про внесення змін до розділу Х Перехідні положення «Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель».

Про це повідомив заступник голови парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко на своїй сторінці у Facebook.

«Метою прийняття цього законопроекту є продовження на один рік строку дії мораторію на продаж чи іншим способом відчуження земель сільськогосподарського призначення, що дозволить врегулювати за цей час на законодавчому рівні процедуру обігу земель сільськогосподарського призначення та розробити необхідні нормативно-правові акти для введення сільськогосподарських земель в економічний обіг», — зазначив він.

На думку Бакуменка, продовження мораторію дозволить зняти соціальну напругу, яка виникла у суспільстві на фоні політичних спекуляцій з даного питання та надасть певний час для розроблення чіткого правового механізму запровадження з часом прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення.

Ініціаторами законопроекту є: Олександ Бакуменко, Петро Юрчишин, Микола Кучера, Валерій Давиденко, Леонід Козаченко, Андрій Кіт, Микола Люшняк, Сергій Лабазюк, Валентин Дідич, Іван Кириленко, Анатолій Кузьменко, Олег Кулініч, Вадим Івченко.

Також сьогодні зареєстровано аналогічний законопроект №9355-6, який подав Михайло Головко.