Чинні відстрочення від призову продовжили на місяць

07 травня 2024, 17:24 2589

Кабінет Міністрів продовжив на місяць строки дії чинних відстрочень від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним згідно з постановою уряду №76.

Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні 7 травня 2024 року, говориться у повідомленні Урядового порталу

Зазначається, що продовження стосується тих відстрочень, що не закінчилися на день ухвалення постанови, та відбуватиметься автоматично.

У КМУ зауважили, що 18 травня 2024 року набуде чинності Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», що передбачає зміни в законодавстві щодо бронювання військовозобов’язаних. Як пояснив заступник міністра економіки Ігор Фоменко, наразі уряд працює над розробкою відповідних урядових актів.

«Водночас, щоб у цей перехідний період запобігти зупинці критично важливих для економіки підприємств, та з метою забезпечення потреб оборони та населення ми продовжуємо терміни дії відстрочень на місяць. Надалі підприємства матимуть змогу бронювати працівників уже за оновленими правилами», — зазначив Ігор Фоменко.