Блокада кордону: кількість фур, що пропускають до Польщі, зменшується

29 лютого 2024, 12:52 1078

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок поблизу шести прикордонних пунктів пропуску на кордоні з Україною. Зараз у черзі перебуває близько 2200 вантажівок.

Про це у телеефірі повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

«Станом на ранок сукупно на цих шести напрямках у черзі перебуває десь 2200 вантажівок. Найбільше — в пунктах пропуску «Краківець», «Рава-Руська» та «Ягодин», — сказав Демченко.

За його словами, кількість перетинів кордону вантажівками суттєво знизилась, особливо у напрямку ПП «Шегині», де за минулу добу кордон перетнуло близько 35 вантажівок, 24 з яких — у бік України.

«І 10 вантажних транспортних засобів попрямувало в бік Польщі, тобто це менше ніж одна вантажівка за годину», — наголосив речник.

Він також відзначив «критично низькі» показники перетину кордону у ПП «Ягодин», де за добу в бік України проїхало близько 70 вантажівок. Водночас на цьому напрямку польські фермери взагалі не пропускають вантажівки, які їдуть з України в Польщу.

Андрій Демченко додав, що через пункти пропуску прибувають гуманітарні та військові вантажі, однак складно зрозуміти, наскільки вільно їм вдається перетнути кордон.