Австралія долучається до програм зберігання зерна в Україні

08 вересня 2022, 17:10 2511

Новий проєкт на суму $3 млн, що фінансується австралійською благодійною організацією Minderoo Foundation, долучається до Стратегії підтримки зберігання зерна, що реалізується ФAO.

«Проєкт, що фінансується Minderoo Foundation, дозволить забезпечити зберігання 264,4 тис. т зернових та олійних культур в Україні, що посилить зусилля урядів Японії та Канади у забезпеченні зберігання зерна у 2022-2023 рр., разом із відповідною технічною підтримкою та обладнанням», — зазначає голова офісу ФАО в Україні П’єр Вотьє.

Відзначається, що із залученням коштів Minderoo Foundation — першого приватного партнера Стратегії підтримки зберігання зерна — ФАО надасть українським фермерам тимчасові засоби для зберігання зерна.

«Вразливі країни, зокрема країни Північної Африки та Центральної Азії, залежать від зернових культур, які вирощені в Україні, щоб прогодувати своє населення, Довготривалим результатом нашого партнерства з ФАО буде зміцнення продовольчої безпеки на рівні домогосподарств в Україні, захист засобів до існування українських фермерів і забезпечення доступу інших залежних країн до достатніх запасів зерна за прийнятною ціною», — зазначає голова Minderoo Foundation доктор Ендрю Форест.

Станом на сьогодні, завдяки додатковому фінансуванню від Minderoo Foundation, ФАО отримала $60,1 млн проти загальної суми у $65 млн, необхідної для впровадження Стратегії підтримки зберігання зерна.