На Agritechnica представили систему обприскування, яка економить до 90% ЗЗР

28 листопада 2019, 16:15 2173

Компанія Trimble на виставці Agritechnica 2019 (Ганновер) представила систему точкового обприскування наступного покоління WeedSeeker 2, яка дозволяє знизити витрату внесених продуктів на 90% при обробці бур'янів, стійких до гербіцидів.

Про це AgroPortal.ua розповів регіональний менеджер країн Східної Європи та СНД компанії Trimble В’ячеслав Третяк.
 
«За рахунок встановлених сенсорів система розрізняє рослини на полі. Сенсор посилає світло в декількох спектрах, і в залежності від відбитого світла він визначає рослину на полі. Після цього сенсор посилає сигнал на форсунку, і точково розпилюється гербіцид. Ця система призначена для роботи на полі, де потрібно знищити всі бур’яни. Завдяки тому, що система WeedSeeker 2 виявляє окремі бур'яни в полі та направляє на них обмежену дозу гербіциду, сільськогосподарські підприємства можуть значно скоротити його використання, в окремих випадках економія ЗЗР може становити до 90%», — зазначає В’ячеслав Третяк.

За його словами, дана технологія також дає можливість уникати повторного обприскування ділянки поля, яка вже була оброблена, та може автоматично регулювати час обприскування при виконанні повороту.

«Інформація про місця концентрації бур'янів на полі дозволяє сільськогосподарським підприємствам проводити більш ефективну боротьбу з ними. Система WeedSeeker 2 записує місця обприскування бур'янів, і фермери можуть в режимі реального часу бачити проблемні області, а також перед наступним обприскуванням переглядати докладні карти, складені на підставі отриманих даних», — уточнює В’ячеслав Третяк.
За його словами, система WeedSeeker 2 доступна на ринку Південної Америки з початку 2019 року, а на ринок Європи і України буде доступна з першого кварталу 2020 року.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua