Захист ріпаку: покрокові рекомендації

02 вересня 2024, 14:21 667

Посівна ріпаку на сезон 2024/25 уже розпочалася, і для вдалого подальшого розвитку культури варто подбати про ефективну систему захисту.

Про це нагадують фахівці компанії LNZ Group.

«Під висів ріпаку можна застосувати ґрунтові гербіциди — Сора-Нет (пропізохлор, 720 г/л) і Клаттер (кломазон, 480 г/л), крім того, післясходовий гербіцид Піраміда (клопіралід, 300 г/л) та регулятор росту і фунгіцид Талер (тебуконазол, 250 г/л). Але це не означає, що всі ці продукти варто застосувати до зими, все залежить від строків висіву культури», — зазначають фахівці.

За умови посіву ріпаку на початку серпня Талер можна застосувати тричі, якщо висівається інтенсивний гібрид, який добре росте, то його потрібно стримати. Якщо ж ріпак висівається у вересні й виходить з зими в доброму стані, то Талер можна не застосовувати.

«Потім варто обов'язково застосувати інсектицид Твікс проти осінніх шкідників. Для рівномірних сходів ріпаку можна застосувати Аскогумат. Він якраз допоможе витягнути рослини, але потрібно, щоб ріпак сформував 4 листки. Тоді препарат подіє максимально ефективно, листки рослин засвоять речовини, які згодом потраплять до кореневої системи і далі зроблять свою роботу», — рекомендують у LNZ Group.


Вікторія Полевик, AgroPortal.ua