Про це заявив голова Державної служби з питань безпечної харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа, говориться у повідомленні відомства.
«У минулому році станом на аналогічний період ця цифра становила майже 15,3 млн т. Є певне зниження, яке частково пов«язане з падінням валового збору збіжжя в Україні, а частково — з питанням зернової логістики», — зазначив Лапа.
Як зазначається, із загальної кількості експортованого зернових (14,4 млн т), понад 8,5 млн т — пшениця (у тому числі 4,8 млн т — продовольча та 3,7 млн т — фуражної), 3,5 млн т — ячмінь, 1,9 млн т — кукурудза. З експортованих минулого року 15,3 млн т: 9 млн т пшениці (у тому числі продовольчої 4,7 млн т та фуражної — 4,3 млн т), ячменю — понад 3,7 млн т, кукурудзи — 2,3 млн т).
Також у рамках поточного маркетингового року було експортовано майже 2,1 млн т олійних культур, у тому числі: ріпаку — 1,7 млн т, сої — 0,4 млн т. Станом на аналогічну дату минулого року експорт олійних становив 1,2 млн т (в тому числі ріпаку — понад 0,7 млн т, сої — 0,43 млн т).