Пшениця та гречка: як змінились посівні площі на Рівненщині

13 червня 2022, 18:00 1073

Сільгоспвиробники Рівненщини у межах посівної кампанії 2022 р. збільшили площі під ярою пшеницею та гречкою.

Про це «Суспільному» розповіла керівник департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОВА Надія Переходько.

З її слів, посівна кампанія станом на початок червня майже завершена, площа посівів, якщо порівняти з минулим роком, не зменшилась. Йдеться про зернові культури, озиму та яру пшеницю. Соняшником засіяли 40 тис. га, це теж не менше, ніж торік.

«В достатніх обсягах провели посадку картоплі та овочевої групи. Всі посівні площі не зменшені, а ярої пшениці навпаки збільшені. Зараз ще дехто досіває пізню культуру — гречку, то буде збільшена площа посіву і гречки», — каже Надія Переходько.

Обласна військова адміністрація звернулась до аграріїв із проханням збільшити площі вирощування саме продовольчих культур, щоб перекрити потребу і тих регіонів, які не зможуть посіяти їх у прогнозованих обсягах.

Надія Переходько уточнила, що в останні кілька років у західних регіонах загалом збільшували площі посіву теплолюбних культур, таких як соняшник, соя, кукурудза. Цьогоріч на Рівненщині також збільшили площу культур для борщового набору.

В ОВА уточнили: засіяли 420 тис. га, 180 тис. га з них — ярі зернові та зернобобові культури. На другому місці за площею — картопля, нею засадили понад 70 тис. га землі. На третьому місці — соя, далі — соняшник, цукровий буряк та овочеві культури.