Українські аграрії переорієнтовуються на більш рентабельні бобові й олійні культури.
Таку думку в телеефірі висловив генеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль, повідомляє УАК.
«Це дійсно так, тому що, по-перше, є більш сталий попит на такі культури як ріпак і соя. І ми дійсно легше можемо експортувати продукцію цих культур», — пояснив він.
Павло Коваль зазначив, що Україна наростила посіви озимого ріпаку з осені минулого року.
«Я думаю, що разом із ярим ріпаком, порівняно з попереднім чи навіть 2021 роком, коли ми висівали десь близько 1 млн га, цього року ми посіємо, можливо, на 22-27% більше. Це культура більш рентабельна, вона непогана у сівозміні, але потребує більш ретельного догляду за посівами порівняно з тим же ячменем, вівсом, гречкою чи іншими культурами», — уточнив фахівець.