На Дніпропетровщині амарант сіють комбайном

05 липня 2022, 18:00 1651

ФГ «Регіон» у Софіївському районі Дніпропетровської області посіяло амарант за допомогою комбайну.

Про це розповів голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції Олександр Дуда на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що на двох полях площею 30 та 35 га збирали ячмінь (попередник — соняшник). На одному полі норма висіву 1,7 кг/га, на іншому — 1,9 кг/га. Відповідно — 1,7 та 1,9 млн насінин амаранту сорту Ультра на 1 га.

Після висіву пройдуть агрегатом з турбодисками на глибину до 4 см, щоб заглибити насіння в сухий ґрунт і знищити багаторічні бур’яни, яких небагато.

Крім того, цього року це вже друге господарство після СФГ «Анастасія»  Андрія Усова, яке обрало такий спосіб висіву амаранту.

«Він посіяв 70 га напередодні. Насіння так і залишиться на поверхні, чекатиме опадів, щоб прорости», — зазначає Олександр Дуда.

Експерт уточнив, що такий простий і ефективний спосіб висіву має наступний принцип дії: висівна котушка, вісім насіннєпроводів і розкидачів дозволяють рівномірно розподілити насіння на ширину жниварки — 6 м.

«Мета висіву — зібрати тонну зерна амаранту в середині жовтня. Я переконаний, що такий спосіб висіву вартий уваги», — додає Олександр Дуда.