Під час першої хвилі жнив Континентал збере врожай майже з 90 тис. га

09 липня 2021, 11:55 1711

Компанія «Контінентал Фармерз Груп» розпочала збір ранніх зернових культур, зокрема, приступила до обмолоту озимого ячменю. Наступним «Контінентал» молотитиме озимий ріпак, пшеницю та жито.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що під час першої хвилі жнив аграрії планують зібрати врожай із загальної площі 89,4 тис. га, з яких 43,4 тис. га — озимої пшениці, 33,2 тис. га — озимого ріпаку, 11,9 тис. га — озимого ячменю та 529 га — жита.

«Через температурні показники збиральна кампанія стартувала з невеликою затримкою, але ми були готові до такого розвитку подій та розраховуємо завершити збір ранніх зернових у заплановані терміни. Загалом прохолодна й затяжна весна позитивно вплинула на розвиток озимих культур. Вони мали довший період вегетації та, відповідно, могли сформувати потенційно вищий врожай. Посіви в доброму стані. Від першої хвилі жнив очікуємо запланований валовий збір», — прокоментував операційний директор «Контінентал Фармерз Груп» Віталій Ставнічук.

Він також додав, що компанія повністю забезпечена технікою. Під час жнив працюватиме 97 власних комбайнів, 11 з яких — нові New Holland CR 8.90, придбані спеціально до цього сезону. Для вивезення врожаю на восьми виробничих кластерах «Контінентал» буде залучено 746 одиниць вантажного транспорту. Повністю готові до приймання й зберігання зерна елеватори компанії.

Найактивнішого ходу збиральної кампанії в «Контінентал Фармерз Груп» очікують з 10 липня до 5 серпня. Друга хвиля жнив, за попередніми прогнозами, розпочнеться на початку вересня. Всього у поточному сезоні в агрохолдингу планують зібрати врожай із площі понад 189 тис. га.