В ІМК завершили жнива кукурудзи

06 березня 2023, 13:57 1409

Усі кластери ІМК завершили обмолот кукурудзи на початку березня. Останніми жнива-2022 завершували на Сумщині.

Як говориться у повідомленні компанії, всього з площі понад 50,2 тис. га було намолочено понад 532 тис. т зерна із середньою врожайністю 10,6 т/га, що є другим кращим показником врожайності кукурудзи за всю 15-річну історію ІМК.

«Вперше нам довелось заходити у весну із недомолоченою кукурудзою. Але на те є об’єктивні причини: в першу чергу, несприятливі для жнив погодні умови восени, що майже на місяць затримали початок осінніх польових робіт, а також всім відомі проблеми із відвантаженням зерна на експорт, спричинені воєнною агресією рф проти України. 

Тим не менш, завдяки відповідальній та злагодженій роботі всієї команди ІМК, а також відпрацьованій ефективній технології виробництва вдалось досягти одного із найкращих за всі роки господарювання результатів», — розповів операційний директор ІМК Олександр Вержиховський.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрями діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 120 тис. га землі, розташованих в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована 2007 року. У 2021 році IMК отримала чистий прибуток в розмірі $78,7 млн і EBITDA $110,3 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.