У дунайському порту побудують елеватор на 50 тис. т

28 квітня 2023, 13:38 2271

Компанія «‎Еліксир Україна»‎, яка приватизувала морський порт «Усть-Дунайськ», планує активно збільшувати обсяги перевалки.

Як говориться у повідомленні Фонду держмайна, ключовий пріоритет — розширення під’їздів і розв’язок, адже з портом немає залізничного сполучення. Крім того, планується модернізувати склади та придбати перевантажувальну техніку.

«Найближчим часом основними вантажами для перевалки залишаться зернові та добрива. Однак покупець порту планує розширити номенклатуру вантажів», — зазначають у відомстві.

У довгостроковій перспективі власник порту прагне докласти зусилля до об’єднання водними шляхами річок Дунай і Дніпро, щоб зняти навантаження з доріг України. Також планує побудувати в порту «Усть-Дунайськ» зерновий елеватор на 50 тис. т.


Для довідки: «‎Еліксир Україна»‎ — переможець приватизаційного аукціону з продажу єдиного майнового комплексу морського торговельного порту «Усть-Дунайськ», який відбувся 17 січня. Компанія сплатила за актив 201 млн грн + 40 млн грн ПДВ. На торгах вартість порту зросла у 3,3 раза.