Термінал НІБУЛОНа в Ізмаїлі вийшов на половину потужності

07 березня 2023, 10:33 1782

Новий термінал компанії «НІБУЛОН» в Ізмаїлі у лютому поточного року обробив майже 162 тис. т вантажів (плановий обсяг — 300 тис. т на місяць).

Про це у Facebook повідомив голова Ізмаїльської РДА Родіон Абашев із посиланням на дані заступника генерального директора ТОВ СП «НІБУЛОН» із взаємодії з органами влади та з правових питань Михайла Різака.

«НІБУЛОН» — одна з компаній, найбільш постраждалих від російської агресії. Згодом компанія змогла адаптувати свою торговельну діяльність до існуючих умов та забезпечила операційну діяльність. У той же час пошук альтернативних шляхів для експорту привів «НІБУЛОН» до нового амбітного інвестиційного проєкту — будівництва перевантажувального термінала в Ізмаїлі», — нагадав Різак.

Він додав, що у середині вересня, коли термінал запрацював, компанія придивлялась до плану обробляти 300 тис. т на місяць, а вже в лютому 2023 року обробили майже 162 тис. т. 


Для довідки: до війни компанія «НІБУЛОН» обробляла 82 тис. га землі, володіла і управляла мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві. «НІБУЛОН» експортувала переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу. Крім того, компанія мала широку лінійку флоту (річковий, морський і змішаний).