Risoil йде на рекорд експорту ріпаку

03 лютого 2022, 13:01 201

Risoil протягом шести місяців відвантажив більш ніж 18 тис. т ріпаку в контейнерах.

Основними напрямками стали такі країни, як Непал і Бангладеш, говориться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

«Частка контейнерних постачань до них становить близько 30% від загального експорту в 63 тис. т», — зазначив трейдер компанії «Рисоіл Україна» Костянтин Ткач. 

Він підкреслює, що відвантаження за напрямком Непалу взагалі може здійснюватися лише контейнерами. Це пов’язано з його віддаленістю від морських портів і складною логістикою.

Непал і Бангладеш переробляють ріпак для подальшого застосування у кулінарії. Водночас у Європі, куди експортується понад 80% від усього українського врожаю культури, її використовують для виготовлення біодизелю. 

«Завдяки надійним партнерським відносинам Risoil планує збільшити експорт за цими напрямками до 25 тис. т вже до кінця маркетингового року», — повідомив директор компанії Дмитро Мінов.

Отже, частка експорту може сягнути 35%, що стане особистим рекордом у даному сегменті.


Для довідки: група компаній Risoil S. A. займається забезпеченням логістики олії, насипних і генеральних вантажів в портах Чорного моря, продажем і виробництвом рослинних масел, торгівлею зерновими та олійними культурами в контейнерах, зберіганням і переробкою агропромислових продуктів. Компанія входить в ТОП-20 експортерів зернових з України.