Племзавод Степний побудував новий свинарник і забійний цех

02 серпня 2018, 17:44 5485

ПрАТ «Племзавод «Степний» (Кам'янсько-Дніпровський район Запорізької області) у нинішньому році побудував забійний цех та свинарник-маточник на 200 голів.

Про це йдеться у повідомленні Запорізької обладміністрації.

«Господарство також нарощує виробництво молочної та м'ясної продукції, реалізація якої здійснюється не тільки на території області, але й за її межами. Крім цього, постійно реалізуються інвестиційні проекти в галузі тваринництва, зокрема в 2017 році завершено будівництво та введено в дію корівник на 560 голів, здійснено реконструкцію свинарника-відгодівельника на 1 800 голів. Уже в цьому році збудовано свинарник-маточник на 200 голів та забійний цех», — йдеться у повідомленні.

У поточному році племзавод виробив м'яса до рівня минулого року 133,2%, молока — 101,1%, надій молока на одну корову склав 4 782 кг (101,2%). На сьогодні тут утримується 2 051 голова великої рогатої худоби, в тому числі 850 корів та 9 547 свиней. Середньодобовий надій на одну корову складає 27,5 кг при середньому по області 18,1 кг.

Також зазначається, що племзавод у 2017 році отримав кошти обласного бюджету за приріст поголів'я дійної череди корів.

Племзавод «Степний» займається виробництвом зерна, соняшнику, молока, м'яса, розведенням та реалізацією племінних свиней, переробкою власної сировини для виробництва м'ясних та молочних продуктів, використовуючи передовий досвід і новітні сільськогосподарські технології.

Господарство має статуси племінного заводу по вирощуванню поголів'я великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи та племінного заводу по вирощуванню поголів'я свиней породи велика біла, ландрас і дюрок, забезпечує племінним поголів'ям потреби сільгосппідприємств області.


Для довідки: «Племзавод «Степний» займається виробництвом зерна, соняшнику, молока, м'яса, розведенням і реалізацією племінних свиней, переробкою власної сировини для виробництва м'ясних та молочних продуктів. Господарство має статус племінного заводу по вирощуванню поголів'я великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи та племінного заводу по вирощуванню поголів'я свиней породи велика біла, ландрас і дюрок, забезпечуючи племінним поголів'ям потреби сільгосппідприємств області.