Ощадбанк продовжує судитись з Креативом: поки безуспішно

21 червня 2017, 09:55 2389

Київський апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу «Ощадбанку» та лишив без змін попередню ухвалу, якою було порушено провадження в справі про банкрутство ПП «Еллада» (за заявою компанії) і введено мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника.

Про це з посиланням на матеріали суду пише Finbalance.

Згідно з повідомленням, «Ощадбанк» зазначав, що є забезпеченим кредитором ПП «Еллада»: за даними держбанку, майном боржника забезпечує кредитне зобов`язання ПрАТ «Креатив» по договорам кредитної лінії від 2009 р. та від 2011 р. із терміном повернення грошових коштів до кінця 2017 р.

Також зазначається, що до цього Дніпропетровський апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу «Ощадбанку» на рішення Госпсуду Кіровоградської області, яким банку також було відмовлено в задоволенні позову до ТОВ «Завод модифікованих жирів» щодо стягнення $216,7 млн, право вимоги до якого в заставу «Ощадбанку» надало ПрАТ «Креатив» (позичальник і заставодавець).


Для довідки: в березні 2016 р. глава правління «Ощадбанку» Андрій Пишний заявляв, що загальний борг «Креатива» перед банком перевищує $300 млн. Банкір запевнив, що «вся заставна маса за зобов`язаннями перед «Ощадбанком» збережена, і в цей момент тривають юридична процедура та оцінка». Водночас визнав, що, не виключено, «буде частина заборгованості, яка не покрита забезпеченням».