Названо стратегічну культуру для аграріїв Вінниччини

08 липня 2022, 18:00 1412

Жнива розпочалися на полях Агрофірми «Ольгопіль» (Вінницька обл.).

Як говориться у повідомленні компанії, стартували жнива традиційно зі збору озимого ячменя, під який заклали 142 га. Частина урожаю буде реалізована як товар. Топовий сорт ячменю озимого «Люсьєн» господарство готуватиметься як насіннєвий матеріал. 

Паралельно триває збір гороху, який охоплює до 150 га. 

Зазначається, що ударна сила за кілька днів буде кинута та озимий ріпак, який вважається стратегічною культурою для агрофірми, оскільки саме його реалізація приносить перший прибуток.

«Зерно виглядає добре, очікуємо показники врожайності на рівні минулих років. Після озимого ячменя і гороху, приступимо до збору ріпаку, а далі – пшениці, яка поки що має молочно-воскову стиглість. Під озиминою у господарстві закладений найбільший клин, та за сприятливих погодних умов оптимальний строк на проведення збиральних робіт складає 20–25 днів», — говорить головний агроном господарства Іван Діхтяр.


Для довідки: ТОВ «Агрофірма «Ольгопіль» заснована у 2000 році. Земельний банк складає 5 тис. га у Вінницькій області. Вирощує зернові та технічні культури. У господарстві є насіннєвий завод, елеватор, млин, пекарня, олійня. Працює свиноферма, молочно-товарна ферма.