На ринок України виходять нові мікродобрива

15 серпня 2022, 13:25 2839

ALFA Smart Agro виводить на український ринок нову торгову марку VECTA — мікродобрива преміум-класу, які відповідають сучасним вимогам у живленні рослин.

Як говориться у повідомленні компанії, лінійка VECTA — це 6 продуктів, призначених для різних сільськогосподарських культур. Першим розпочато виробництво комплексного органо-мінерального добрива VECTA Action.

«Вихід на ринок торгової марки VECTA — важлива подія для ALFA Smart Agro. Нові продукти є результатом багаторічної роботи команди науковців, оскільки ми підняли планку вимог до ефективності дуже високо. Ми планували випустити всі 6 продуктів лінійки в березні-квітні, але були змушені відтермінувати початок виробництва. Запуск у 2022 р. VECTA Action став можливим завдяки злагодженій роботі R&D департаменту та виробництва, адже відпрацьовувати технологію нового продукту зараз дуже складно», — сказала комерційний директор ALFA Smart Agro Тетяна Мосендз і додала, що у 2022 р. українські аграрії вже почнуть застосовувати нові розробки в полях.

Уточнюється, що всі продукти торгової марки VECTA мають векторну дію, спрямовану на вирішення конкретних завдань. Такий підхід (чітка мета — направлена дія) дозволяє досягти більшої ефективності у живленні культур. Але розробка таких препаратів є тривалим процесом, оскільки науковцям потрібно знайти ідеальний баланс між десятками різних компонентів, що мають входити до складу продукту.

«VECTA Action містить 28 активних компонентів (серед них основні елементи живлення, полісахариди, комплекс 17 амінокислот та гормональні сполуки). Головне завдання препарату — стимулювати схожість насіння, посилювати енергію проростання та сприяти розвитку потужної кореневої системи. VECTA Action є оптимальним біостимулятором для озимих зернових та озимого ріпаку», — повідомили в компанії.

Польові дослідження підтвердили, що застосування VECTA Action під час протруювання насіння озимої пшениці дає приріст урожаю від 10% до 20% порівняно з препаратами-конкурентами.