Думка: Власна лабораторія дозволяє значно економити на ресурсах

04 січня 2019, 10:28 1758

Агрохімічна лабораторія LNZ Group планує надавати послуги стороннім фермерам і сільгосппідприємствам.

Про це AgroPortal.ua розказав голова наглядової ради LNZ Group Дмитро Кравченко.

«За час роботи агрохімічної лабораторії ми переконалися, що це дозволяє агрокомпанії значно економити на ресурсах, використовуючи їх раціонально, а також збільшити врожайність. Разом ці складові підвищують ефективність агробізнесу», — сказав він.

Дмитро Кравченко зазначив, що компанія у найближчій перспективі планує дообладнати агрохімічну лабораторію, зокрема придбати прилад ICP, що дозволить здійснювати повний комплекс аналізів.

«N.B.!» Forza LNZ: Ми прагнемо бути кращими в тому, що робимо

«До цього часу ми використовували лабораторію лише для власних потреб, але наразі знаходимося у процесі отримання акредитації, що дозволить надавати послуги іншим аграрним підприємствам і фермерам, допомагаючи їм ефективніше використовувати існуючі ресурси», — додав він.


Для довідки: LNZ Group — сучасна диверсифікована компанія із 170-річною історією. Один із лідерів насіннєвого ринку України із багаторічним досвідом роботи з провідними міжнародними компаніями-селекціонерами по виробництву насіння кукурудзи, соняшнику, сої, пшениці, гороху, ячменю.

Компанія розвиває три напрямки бізнесу: агровиробництво (Agro), насінництво (Product) та дистрибуцію (Market). Обробляє 70 тис. га землі та має більше 3 тис. працівників у сезон.

До складу LNZ Group входить 33 агрофірми, а також спеціалізований завод з виробництва кукурудзи, багатофункціональний завод по виробництву насіння пшениці, ячменю, гороху, сої, соняшнику, льону, спельти, два елеватори в Черкаській та Сумській областях, 5 логістичних центрів та власний митний склад.