МХП першим в Україні підтвердив безперервність бізнесу

09 жовтня 2024, 17:27 2874

Агрохолдинг МХП успішно пройшов сертифікацію системи управління безперервністю бізнесу за міжнародним стандартом ISO 22301:2019.

Як говориться у повідомленні МХП у Facebook, це перший такий сертифікат, виданий українській компанії. 

«Цей сертифікат є підтвердженням готовності МХП ефективно реагувати на виклики, забезпечувати стабільність бізнес-процесів навіть у складних умовах та гарантувати надійність для наших партнерів і клієнтів», — пояснили в компанії. 

Зазначається, що дирекція з інформаційних та диджитал технологій МХП розпочала підготовку до сертифікації ще у 2023 році. У межах вимог ISO 22301 ІТ МХП: 

  • провели діагностичний аудит;
  • створили команду експертів для детального аналізу стану системи;
  • присвятили понад чотири місяці розробці та вдосконаленню нормативної документації, яку інтегрували у щоденні бізнес-процеси;
  • завершили відповідне профільне навчання з сертифікацією;
  • успішно пройшли внутрішній аудит та зовнішній мультисторонній аудит — зокрема із практичним тестуванням сценаріїв та захистом від ймовірних інцидентів.

У МХП додали, що готові ділитися досвідом отримання сертифікації з іншими гравцями ринку.


Для довідки: агрохолдинг МХП є провідним виробником курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м'яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також посідає провідну позицію у рослинництві.