Кернел продовжує збирати кукурудзу

24 січня 2023, 12:06 1650

Олійноекстракційні заводи «Кернел» за підсумками першого півріччя 2023 ФР переробили 1,1 млн т олійних культур, що на 24% менше аналогічного показника роком раніше.

Про це йдеться у звіті компанії.

Обсяги продажу харчових олій знизилися на 14%, склавши 546,8 тис. т.

Крім того, компанія експортувала за звітний період майже 2,25 млн т зерна, що на 61% менше торішнього показника.

Перевалка зерна на експортних терміналах агрохолдингу в Україні скоротилась на 53% — до 2,4 млн т.

Елеватори «Кернел» за звітний період прийняли більше 2 млн т зернових та олійних (-50% до минулого ФР).

Також зазначається, що «Кернел» продовжує збирати кукурудзу. Станом на дату звіту ще залишається обмолотити 13% посівних площ кукурудзи. Інші культури повністю зібрані.

Крім того, у грудні 2022 р. «Кернел» завершив придбання 100% акцій терміналу з перевалки харчової олії в порту «Південний» (Одеська обл.) за $19,8 млн. Потужності терміналу передбачають 49,4 тис. т одночасного зберігання олії.


Для довідки: «Кернел» до війни був найбільшим у світі виробником та експортером соняшникової олії, провідним виробником та постачальником сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт та внутрішні продажі соняшникової олії; високотехнологічне рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання та перевалки зерна на елеваторах та портових терміналах.