IFC прокредитувала Астарту і Ниву Переяславщини на $42,5 млн

24 травня 2018, 10:09 3461

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) 23 травня 2018 р.,  підписала кредитні угоди щодо надання нового фінансування компаніям «Астарта» та «Нива Переяславщини»

Загальний обсяг фінансування складає $42,5 млн, говориться у повідомленні IFC.

«IFC надає $30 млн провідному українському агропромисловому холдингу «Астарта», щоб сприяти покращенню ресурсоефективності, та допомогти підвищити продуктивність виробництва й розвивати агро-логістику. Фінансування IFC надається на підтримку 2-річної інвестиційної програми компанії, яка спрямована на підвищення ефективності та конкурентоспроможності шляхом модернізації цукрових заводів. Це допоможе компанії скоротити споживання газу, електроенергії та води», — говориться у повідомленні.

Як зазначається, програма буде сприяти збільшенню обсягів вирощення та торгівлі зерновими та олійними культурами «Астарти», адже у рамках цієї програми буде закуплена сучасна та ефективна сільськогосподарська техніка та побудовані нові потужності для зберігання вирощеної продукції.

 Ця інвестиція є частиною стратегії IFC в Україні щодо прискорення темпів розвитку аграрного сектору, адже вона забезпечує необхідне фінансування та сприяє підвищенню конкурентоспроможності країни. Україна є одним із найбільших експортерів сільськогосподарської продукції у світі: на її рахунок припадає близько 10% світового експорту зерна. «Астарта» постачає зерно до країн Азії, Північної Африки та Близького Сходу, зазначають в IFC.

«Завдяки родючим землям і сприятливому географічному розташуванню, Україна має всі передумови, щоб стати світовим лідером в агробізнесі та відігравати важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки. Робота з такими партнерами, як «Астарта», допомагає нам стимулювати зростання та інновації в агробізнесі», — сказала головний операційний директор IFC Стефані фон Фрідебург у ході церемонії підписання в Києві.

IFC також інвестує $12,5 млн у провідного українського виробника м«яса свиней «Нива Переяславщини», щоб підтримати збільшення обсягів виробництва та створення нових робочих місць, модернізацію м«ясної галузі в Україні та використання практик сталого господарювання.

Довгострокове фінансування допоможе реалізувати інвестиційну програму компанії, якою передбачено будівництво нового м«ясопереробного комбінату, що одним із перших в Україні буде відповідати стандартам ЄС у сфері безпечності харчової продукції та гуманного ставлення до тварин. У планах також будівництво нового свинокомплексу та утилізаційного заводу, спроможного утилізувати до 50 тон відходів тваринництва щоденно, що допоможе мінімізувати вплив на навколишнє середовище та обсяг викидів парникових газів.

Це друга інвестиція IFC в «Ниву», одного з провідних національних виробників свинини. Виробництво свинини в Україні залишається надзвичайно фрагментованим, при цьому більшість дрібних виробників не мають достатнього контролю якості. Новий проект є частиною стратегії IFC, спрямованої на розкриття потенціалу українського агробізнесу та створення умов для того, щоб країна відігравала більш значну роль у забезпеченні продовольчої безпеки у світі.

«Агробізнес є пріоритетною галуззю для IFC у всьому світі, і Україна є дуже важливою для нашої стратегії в секторі», — зазначила Стефані фон Фридебург.