ДПЗКУ виходить на ринок Катару

30 березня 2018, 12:41 3809

ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) досягла попередніх домовленостей щодо експорту продукції до Катару.

Як говориться у повідомленні ДПЗКУ, домовленостей досягнуто в рамках Міжнародної сільськогосподарської виставки Qatar International Agricultural Exhibition-2018. 

«За результатами перемовин між ДПЗКУ та керівництвом Hassad Food, була досягнута попередня домовленість щодо експортних поставок українських комбікормів до Катару за індивідуальними рецептами замовника. У травні очікується візит представника катарської Hassad Food до України для більш детального обговорення умов експортних поставок та формування комерційних пропозицій», — йдеться в повідомленні.

Додається, що урядом Катару була також виявлена неабияка зацікавленість в імпорті українських зернових, зокрема ячменю та кукурудзи. З цією метою наступним кроком у реалізації головного стратегічного напрямку діяльності держкорпорації — експорту зернових, стане початок процедури акредитації для участі у державному тендері на поставку зернових культур до держави Катар.

«Ринок Катару для ДПЗКУ — це можливість підвищення попиту на високоякісну продукцію корпорації, розширення географії експорту як зернових культур, так і готової продукції», — зазначили в українській зерновій корпорації.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік.