ДПЗКУ створила наукову раду, яка займеться модернізацією

13 грудня 2016, 11:37 1910

У «Державній продовольчо-зерновій корпорації України» відбулось перше засідання Науково-технічної ради, яку було створено у листопаді цього року як колегіально-дорадчий орган з метою вирішення питань, пов’язаних зокрема з технічним переоснащенням підприємств корпорації.

Про це розповів в.о. голови правління Олександр Григорович, інформує прес-служба ДПЗКУ. 

«Створення Науково-технічної ради було на часі, особливо з точки зору реалізації масштабних інфраструктурних проектів, запланованих спільно з нашим стратегічним партнером — корпорацією ССЕС. Забезпечення ефективного використання коштів при модернізації вже існуючих підприємств, а також будівництві нових — одне з пріоритетних завдань новоствореного колегіального органу», — зазначив Олександр Григорович.

За його словами, Наукова-технічна рада забезпечить реалізацію єдиної наукової, інноваційної та інвестиційної політики у сфері модернізації та технічного удосконалення виробничих потужностей корпорації із впровадженням найкращих наукових практик та досягнень у діяльності філій.

До складу ради, окрім фахівців ДПЗКУ, увійшли науковці з профільних вищих навчальних закладів України. Засідання відбуватимуться щонайменше 1 раз на місяць, уточнили в корпорації.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік.