Гереги купили агрокомпанію в Хмельницькій області

19 лютого 2019, 12:57 15578

Власник ТОВ «Робімакс-Агро» (Волочиський р-н, Хмельницька обл.) Алім Міщук продав своє підприємство подружжю Олександру і Галині Герегам.

За даними бізнес пошукового ресурсу «Опендатабот», зміна засновників на кінцевих бенеціфіарів відбулася 1 січня 2019 року. Відтепер 100% засновником ТОВ «Робімакс-Агро» є  ТОВ «Агрохолдинг 2012», а власниками — народний депутат Олександр Герега і його дружина Галина.

У коментарі «Незалежному громадському порталу»  Алім Міщук розповів про причини продажу сімейного агробізнесу.

«Я прийняв рішення зосередитися виключно на роботі в «Аграрній партії», де займаю посаду заступника голови цієї політсили. Ми поставили завдання на чергових виборах зайти до Верховної Ради. Водночас мої діти не хочуть займатися сільським господарством, їм ближчі IT-технології», — сказав аграрник.

За словами Міщука, підприємство «Робімакс-Агро» обробляє близько 1,3 тис. га землі. Він зауважив, що вибір потенційного покупця робився, виходячи з інтересів місцевих селян.

«Є два моменти. По-перше, на сьогодні Герега платить високу орендну плату за користування селянськими паями — це 12% (у 2018 році я давав 9%). Тобто це більше, ніж інші аграрні компанії та фермери, котрі працюють у Волочиському районі. По-друге, Гереги збережуть виробничу базу ТОВ «Робімакс-Агро», а також близько 30 робочих місць у селі Зелена. Це дуже важливо, оскільки інших покупців цікавили лише землі», — пояснив Міщук.

Він додав, що сума продажу корпоративних прав на фірму вимірюється кількома мільйонами гривень.