Епіцентр отримав $70 млн кредиту на розвиток зерносховищ

26 грудня 2019, 09:15 1988

Група компаній «Епіцентр К» підписала кредитну угоду в розмірі $70 млн з Чорноморським банком торгівлі та розвитку (BSTDB).

Як говориться у повідомленні компанії, 7-річна позика підтримає бізнес-програму групи в галузі сільського господарства на 2019-2021 роки, зокрема фінансування буде спрямоване на придбання сільськогосподарських активів, та на будівництво нових і модернізацію діючих зернових елеваторів.

«Ми раді зробити свій внесок у зміцнення аграрного сектору та експорту в Україні, що є основним джерелом зайнятості, доходів бюджету та надходжень у валюті в країні. Ця угода підкреслює стратегічний пріоритет, який ми надаємо підтримці сільськогосподарського виробництва та регіональної торгівлі України, яка виграє від зростаючого експортного потенціалу країни», — зазначив віцепрезидент BSTDB Banking Хасан Демірхан.

У «Епіцентрі» переконані, що фінансування BSTDB сприятиме розвитку аграрної інфраструктури в Україні, створенню робочих місць та збільшенню експортних доходів, відповідно зміцненню платіжного балансу країни.

«Отримання довгострокового фінансування від BSTDB є значним досягненням і підтвердженням того, що група компаній «Епіцентр» являється стратегічним партнером для міжнародних інвесторів та має високий потенціал розвитку. Кредит дозволить групі компаній ще більше посилити свої позиції у сільськогосподарському бізнесі, створити нові можливості для працевлаштування в сільській місцевості та покращити соціальний добробут громад», — говорить генеральний директор ТОВ «Епіцентр К» Петро Михайлишин.


Для довідки: «Епіцентр» є провідним сільгоспвиробником в Україні, із земельним банком 120 тис. га. До його складу входить 20 тваринницьких ферм та 8 елеваторів загальною потужністю близько 800 тис. тонн.

Чорноморський банк торгівлі та розвитку (BSTDB) — це міжнародна фінансова установа, заснована Албанією, Вірменією, Азербайджаном, Болгарією, Грузією, Грецією, Молдовою, Румунією, Росією, Туреччиною та Україною. Штаб-квартира BSTDB знаходиться в Салоніках, Греція. BSTDB підтримує економічний розвиток та регіональне співробітництво, надаючи позики, кредитні лінії, власний капітал та гарантії для проєктів фінансування розвитку в державному та приватному секторах своїх країн-учасників.