Епіцентр планує побудувати завод з виробництва кормів

25 вересня 2020, 09:51 2621

«Епіцентр-Агро» націлений на розвиток галузі переробки, тому має намір збудувати завод з виробництва кормів.

Про це повідомив співзасновник групи компаній «Епіцентр К» Олександр Герега в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Моя мрія — щоби кожну культуру, яку вирощують в Україні, переробляли в Україні, а сировину перестали продавати. Так, це нереально, нам світові лідери цього не дадуть. Але ніхто ж не сказав, що за це не можна боротись», — зазначив він.

Як зазначається, компанія планує виготовляти з кукурудзи корми, білок, протеїн, який використовуються в різних галузях. 

«Кукурудза — це одна з культур в Україні, яку найменше переробляють. Кліматичні умови дають змогу Україні все більше переходити на цю вигідну культуру. Нам вдалося відвідати кілька заводів, які переробляють кукурудзу, починаючи з Польщі й закінчуючи США, і ми бачимо величезний потенціал. Але світовий ринок зачинений і нових гравців туди пускають важко. Хоча населення земної кулі збільшується і харчові продукти набувають великого значення. Зараз ми в пошуках своєї ніші», — додав Олександр Герега.

На думку генерального директора ГК Петра Михайлишина, поки США тримають кукурудзу на висоті як стратегічний продукт, вона буде ще багато років привабливою, і продукти з неї будуть конкурентними та високомаржинальними.

«Десь за півроку, а може і швидше, будемо розуміти куди рухатись, з чого починати. Потім буде будівництво відповідного заводу, що не є складним процесом.

Нам потрібно побудувати стосунки з кінцевими споживачами. Водночас, треба мати гарантії, що партнер буде довгостроковим, що це та інвестиція, яка окупиться. Важливо також диверсифікувати постачання: нам потрібні декілька ринків збуту за кордоном, щоби мати гарантії на випадок, якщо на ньому відбудуться зміни», — додав він.

Крім того, Михайлишин зазначив, що ключове завдання агронапрямку на поточний рік — закріпити результати минулого року й підвищити ефективність аграрного бізнесу.

«Маємо виростити понад мільйон тонн зернових і отримати від експорту цих зернових $150 млн. Разом із цим будемо й далі шукати шляхи розширення земельного банку», — підсумував він.


Для довідки: «Епіцентр Агро» входить в ТОП-10 найбільших агрохолдингів в Україні та обробляє 160 тис. га на Хмельниччині, Вінниччині, Тернопільщині, Черкащині та Київщині. До його складу входять тваринницькі комплекси, два насіннєві заводи та елеватори загальною потужністю понад 1 млн тонн.