Елеватор UkrLandFarming прийме на зберігання на 30% більше зернових

05 жовтня 2018, 10:38 2536

Сучасний елеватор «Порттрансбуд» UkrLandFarming на Житомирщині в Овруцькому районі в цьому сезоні планує прийняти на зберігання 130 тис. т зернових.

Про це AgroPortal.ua повідомила директор елеватора «Порттрансбуд» Людмила Тітарчук.

«У нашому регіоні це один із найбільших елеваторів, розрахований на 100 тис. т одночасного зберігання зернових, але ми вже навчилися працювати так, щоб розміщувати близько 130 тис. т зернових», — зазначила Людмила Тітарчук.

За її словами, наразі потужності елеватора на 30% завантажені ранніми зерновими, а пізні зернові разом із кукурудзою займуть 70%.

«Зокрема, в цьому сезоні плануємо прийняти на зберігання близько 60 тис. т кукурудзи. Також наші ємності й сушарки дозволяють прийняти соняшник не лише від кластеру «Полісся», але й стороннього», — розповіла директор.

Вона відмітила, що елеватор «Порттрансбуд» оснащений сучасними очисними машинами, дві з яких німецького виробництва, що дозволяють на виході отримати високу якість зерна.

«На Поліссі це дуже важливо, адже в цьому регіоні смітна домішка інколи може перевищувати базис у кілька разів, і без очисних машин тут не обійтися», — констатувала Людмила Тітарчук.


Для довідки: елеватор «Порттрансбуд» ГК UkrLandFarming у с. Радчиці Овруцького р-ну Житомирської обл. має потужність 100 тис. т одночасного зберігання пшениці. Зерносховищем користуються як підприємства групи UkrLandFarming (60% зерна), так і інші підприємства регіону (40% надходжень). За добу «Порттрансбуд» приймає 3 тис. т зернових з Житомирської та Київської областей. На елеваторі може зберігатися 11 культур. Крім того, компанія UkrLandFarming має ще 16 елеваторів, серед яких два найпотужніших у Європі: в м. Заводське Полтавської обл. потужністю 464 тис. т і у смт Степанівка Сумської обл. — на 488 тис. т.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua